Bemutatkozás

Az IT CONT Kft. 2004. augusztusában alakult a Styl Ruhagyár Rt. Informatikai és Controlling Osztályából. Az itt dolgozó munkatársak közel egy évtizede dolgoznak együtt. 2005. januárjától indult meg a szervezet piacosítása és a munkatársak, tulajdonosok magánvállalkozás keretében megszerzett piaci tevékenységének a cégen belüli koncentrálása.

Az IT CONT Kft. alaptevékenysége két fő területre összpontosul: a Társaság főtevékenységéként az informatika szakterületén működik, emellett azonban a controlling szolgáltatások piacán is jelen van. A két fő irányvonal kialakulásának oka a Társaság megalakulásához vezethető vissza: 2004. augusztusában döntöttek úgy a Styl Ruhagyár Rt. Informatikai és Controlling Osztályának dolgozói, hogy nagyrészt saját tőkéből önálló gazdasági társaságot alapítanak, és annak keretében folytatják tovább tevékenységüket, amelynek sikerét a közel egy évtizedes eredményes szakmai együttműködésük garantálja. A fennmaradáshoz és továbbfejlődéshez elengedhetetlen szakmai tapasztalat, valamint a szerteágazó üzleti kapcsolatok tehát rendelkezésre álltak mindkét szolgáltatási területen való eredményes működéshez.

A számítástechnikai területen a cég elsősorban informatikai rendszerek és hálózatok kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozik, tevékenységi köre a felvetődött igényeknek megfelelően azonban folyamatosan bővül, így mára az informatikai szolgáltatások teljes skáláját tudja megfelelő minőségben nyújtani ügyfelei számára. Ezek közé tartozik a számítógépparkok kialakítása, a szükséges hálózati megoldások szállítása és azok üzemeltetési feltételeinek biztosítása mellett a különböző számítástechnikai eszközök kereskedelme és szervízelése is.

A Vállalkozás fő profiljába tartozik a kis- és középvállalkozások belső informatikai rendszereinek tervezése, kiépítése, azok üzemeltetése és távoli elérésű menedzselése (ún. outsourcing rendszerben), valamint belső mail rendszerek kialakítása. Az IT CONT Kft. belső intranetes felületek és vezetői információs rendszerek tervezésével és kialakításával, valamint adatvédelmi és vírusvédelmi szabályzatok kialakításával és bevezetésével is foglalkozik. A főbb tevékenységek közé sorolhatók még különböző adatbázisok tervezési, fejlesztési, illetve az ún. háromszintű rendszerek (adatbázis-réteg, kapcsolódási interface réteg, alkalmazási réteg) kialakítási feladatai, továbbá az adatbázisok riportálási, valamint a publikációs felületek kialakítási munkái. A 2007-os évtől a Társaság webhosting szolgáltatásokkal kívánja bővíteni tevékenységét.

Az IT CONT Kft. az informatikai jellegű tevékenységek mellett a controlling szolgáltatások piacán is jelen van. Ennek keretében - összhangban a vállalati célokkal, döntéshozatallal és hatáskörökkel - vállalati vezetői döntés-előkészítő rendszerek kialakítását, termelési-, humánpolitikai-, kereskedelmi-, pénzügyi és számviteli controllingrendszerek kialakítását végzi, valamint pénzügyi elemzéseket készít, vevőrangsorokat alakít ki.

2007. május végén aláírásra került az IT CONT Kft és a SAP Hungary Kft. között létrejött szerződés, amely alapján az előírt és megszerzett minősítések birtokában 2007 júniusától cégünk az SAP hivatalos partnere a Nyugat magyarországi régióban, és mint partner részt vesz a KKV-k számára fejlesztett Business One forgalmazásában és supportálásában.

Érdeklődés az SAP Business One Után ITCont Informatikai Webáruház

IT Hírek