SAP Business One - Általános bemutató

A magukat minél előbb az iparág piacvezető cégei között látni kívánó kis és közepes méretű vállalkozások számára az alapvető üzleti folyamatok optimalizálása jelenti a legfontosabb feladatot. Ez a lépés olyan új üzleti szoftvert kíván, amelyik gyorsan bevezethető, egyszerűen használható és a leghatékonyabban használja ki a meglévő informatikai infrastruktúrát. És miközben hatékonyan kell kezelnie az üzleti gazdálkodást a jövőbeni növekedés során, megfizethetőnek is kell lennie, hogy ésszerű beruházásnak minősüljön.

Az SAP Business One a cégek alapvető menedzsment programja.

Az SAP Business One a kis- és középvállalatok igényeinek kiszolgálására készült. Javasolt továbbá nagyvállalatok kisebb kirendeltségei számára is, ugyanis a nagyvállalati mySAP (R/3)-hoz illeszthetö. Az SAP Business One már valóban egy olyan kis- és középvállalatoknak szóló megoldás, amely nemcsak komoly funkciógazdagságával, márkanevével, hanem árával is igen rövid idő alatt a hasonló kategóriás szoftverek elsőszámú vetélytársa lett.

A szoftver rendkívül

 • Kedvező árfekvésű,
 • SAP-tól megszokott megbízhatóság és sokoldalúság. Vagyis SAP minőség kisvállalati áron!
 • Gyors bevezethetőség (kb. 10-14 nap),
 • Költségtakarékos üzembehelyezés és karbantartás (belső informatikai csapat nélkül)
 • Egyszerű használhatóság, könnyen testreszabhatóság,
 • Rugalmas alkalmazkodás az üzleti folyamatokhoz,
 • Integráció MS Office termékekkel, azonnnali exportálhatóság Wordbe, Excelbe
 • Problémamentesen csatlakoztatható a mySAP.com megoldásokhoz.

AZ SBO képes:
Stratégiai eszközzé alakítani az információt.
Így a rendszerben mindenütt gyorsan és egyszerűen lehet hozzáférni a valósidejű információkhoz, így jobban fel lehet ismerni az üzleti lehetőségeket, gyorsabban lehet piacra dobni az új termékeket, valamint az ügyféltámogatás és szerviz színvonala további üzletépítést tesz lehetővé kedvező áron. A ún. Drag and Relate funkció használatával a rendszer támogatja az üzleti információk összekapcsolását lekérdezés céljából.

Hosszú távú megoldásokat nyújtani a vállalatvezetésnek.
A rugalmas, mindenki számára hozzáférhető technológia következtében adott a gyors módosítás és alkalmazkodás lehetősége a vállalkozás növekedésével párhuzamosan.
Az SBO támogatja például:

 • A különböző felelősségi szintekhez definiált engedélyezési eljárások menedzselését
 • A felhasználószintű jogok (nincs, csak olvasási jog, teljes jog) és menüsorok definiálását
 • Az üzleti folyamatokhoz kapcsolható automatikus figyelmeztetési eljárások beindítását, pl. hitelkeret túllépés.
 • Az ügyfelekre és felhasználókra egyedileg kialakított nyomtatási képeket létrehozását.

Az SAP Business One funkciói jól lefedik mind a beszerzés, mind az értékesítés során a rendelések, a szállítások és a számlázások összekapcsolását, és követését, illetve az ezekhez tartozó bizonylatok elkészítését. Az SAP lehetőséget biztosít az egyedi gyári számos, vagy sarzs számos cikkek kezelésére, menedzseli az ügynöki kereskedést, a projekttevékenységet, a komissiózást és a csomagolást. A SAP rugalmas árlistáival, akciós, és egyedi árképzési lehetőségeivel, jól szabályozott értékesítési folyamatok alakíthatók ki.

A könnyen paraméterezhető lekérdezések révén hasznos információk nyerhetők ki a rendszerből, amelyek a döntés-előkészítés alapvető dokumentumaivá válhatnak.

A készletek pontos kezelése (mozgó átlagáron, standard áron vagy FIFO áron) és nyilvántartása biztosítja az értékesítéshez, a beszerzéshez, és a gyártáshoz kapcsolódó készletmozgásokon túl az áttárolások, egyéb ki- bevételezések rögzítését, készletátértékelést, és a leltározás elvégzését is. Tetszőleges számú raktár definiálásával, a minimum, maximum, és szükséges készletszintek figyelésével válik teljessé a folyamat.

A Business One bevezetéséhez szükséges finanszírozási források megteremtésére is különböző lehetőségeket kínálunk Önnek.

A Business One bevezetéséhez szükséges hardver követelmények megegyeznek a legtöbb kkv már meglévő eszközinfrastruktúrájával, így a rendszer minimális eszközberuházással illeszhető. Ennek megfelelően az SBO integráltan működik a Microsoft Office irodai alkalmazásokkal, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bizonylatokat és a rendszer által készített riportokat az SBO rendszerből egy gombnyomásra exportálhatjuk Excelbe, Word-be, továbbá e-mail-en vagy faxon is elküldhetjük.

Az ERP rendszerek bevezetését megelőzően célszerű az üzleti folyamatokat elemezni hatékonysági szempontból. Bármennyire is jó egy ügyviteli szoftver, ha a vállalat folyamatai nem átláthatóak, redundancia mentessek, a felelőségek és hatáskörök nem definiáltak a rendszer önmagában nem képes a hatékonyságot garantálni. Kollegáink segítséget nyújtanak önnek a cégénél működő SAP Business One rendszerének és üzleti folyamatainak átvilágításában, meghatározzák a hatékony működést hátráltató gyenge pontokat és javaslatokat tesznek mind a rendszer mind a folyamati átalakításokra.

Ha az SAP Business One felkeltette érdeklődését , és szeretne bővebb tájékoztatást kapni, továbbá élőben megismerkedni a rendszerrel, kérje ingyenes termékbemutatónkat! Személyes, kötetlen beszélgetés keretében a program funkcióit élőben bemutatva tárjuk fel, hogy miben segítheti a munkát az SAP Business One.

Várjuk jelentkezését!

Érdeklődés az SAP Business One Után ITCont Informatikai Webáruház

IT Hírek