SAP Business One Funkcionalitás

Üzleti partnerek

Az SAP Business One a vevőkön és szállítókon túl, az érdeklődőket is nyilvántartásba veszi. Lehetőség van kapcsolattartó személyek, és különböző szállítási, számlázási cím megadására; a kapcsolat történetének leírására, az értékesítési csatorna elemzésére. Az ügyfelek gyors és pontos értékelhetősége céljából gyors áttekintés nyerhető a kintlévőségekről, teljesítésekről, rendelésekről, illetve az üzleti lehetőségekről.

Üzleti lehetőség

Az üzleti lehetőség funkció segítségével követni lehet akcióinkat, ajánlatainkat, pályázatainkat. Mindezen adatok egységes nyilvántartásával, sokrétű elemzés elvégzésére nyílik lehetőség, illetve a későbbi marketing munka kidolgozására, finomítására ad lehetőséget.

Gyártás

Számos termelő vállalat esetében stratégiai fontosságú, hogy előre definiálni lehessen egy-egy előállítási folyamat anyagszükségletét, illetve a termék felépítését. Az SBO mindezt a szerelési, értékesítési, vagy gyártási darabjegyzék készítésével valósítja meg. Az egyedileg készített lekérdezések által optimalizálható a késztermékek gyártási ideje.

Szükséglettervezés

A megfelelő mennyiségű termeléshez szükséges alapanyag biztosítását az MRP végzi éves, havi, heti illetve napi tervek meghatározásával. A rendszer javaslatokat készít, a rendelések és készletek ismeretében, a szükséges beszerzések kezdeményezésére illetve gyártási tevékenység megindítására.

Szolgáltatás

Azon felhasználóknak, akik valamilyen szolgáltatást, illetve ehhez kapcsolódó szerviz tevékenységet végeznek, az SAP segítséget ad a szerviz szerződések nyilvántartására, ill. az egyénileg kialakítható tudásbázisa támogatást nyújt az egyes hibaféleségek megoldásának összegyűjtésére. A javításra átvett cikkekről rögzíthető a hiba néhány mondatban, majd a javítás végén a felhasznált alkatrészek, munkaidő, illetve utazás költségeinek felszámolásával azonnal szervizszámla is készíthető.

Pénzügy - főkönyv

Az SAP biztosítja a többféle pénznem használatát, a ki és bejövő fizetések teljesítését bankkártya, hitelkártya, csekk és készpénz formájában. Lehetőség van a nyitott követelések, kötelezettségek vizsgálatára, cash-flow és bruttó nyereség számítás elemzések készítésére. Igény szerint lehetőség van költségkeretek meghatározására, figyelésére, elemzésére is. Biztosított a házi pénztár vezetésének rendszerbe foglalása is. Elkészíthetők a naplókönyvelések, az adóelszámolások, az év végi mérleg és eredmény kimutatások a magyar számviteli és adózási törvényeknek megfelelően. A rendszerben lehetőség van projektek definiálására, és projektszintű elemzések készítésére. Biztosított, hogy ktghelyekre meghatározott elosztási szabályok alapján kerüljenek rá a költségek.

Logisztikai folyamatok

A rendszer bizonylatai egymásra épülnek, s egyszerűen nyomon követhető, hogy mely bizonylatból milyen más bizonylatok jöttek létre, és mi volt ezeknek a bizonylatoknak a története. (Egy fizetési tranzakcióból el tudunk jutni a vevői ajánlatkérésig.) Az ügyfelekre szabott árlisták használata tetszőleges egyedi kedvezményekkel és időbeni kedvezményi lehetőségekkel biztosított.

Támogatott:

 • összevont szállítólevelek lehetősége a szállítmányozás optimalizálásához,
 • jutalékok használata az értékesítőkhöz,
 • telephelyek és raktárak tetszés szerinti használata,
 • FIFO, standard és mozgó átlagáras készletvezetés,
 • minimál és maximál készletek kezelése raktáranként - figyelmeztetési eljárásokkal,
 • bizományosi raktárak kezelése,
 • beszerzési mellékköltségek kezelése a bizonylatokban (pl. vám, raktározás, szállítás),
 • sarzs- és sorozatszámmal ellátott áruk kezelése,
 • vonalkódos termékazonosítási rendszer támogatása,
 • leltározás raktárak, cikkcsoportok, cikkek bontásában,
 • készletértékelés, készletavulási beszámoló.

Érdeklődés az SAP Business One Után ITCont Informatikai Webáruház

IT Hírek